Draai uw scherm om de website te bekijken

Courtyard by Marriott Atlas ArenA Amsterdam behaalt BREEAM-NL certificaat

Het Courtyard by Marriott hotel op Atlas ArenA Amsterdam heeft van de Dutch Green Building Council (DGBC) een BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat Good ontvangen.

Atlas ArenA Amsterdam is absolute green!
Atlas ArenA heeft een groot aantal maatregelen getroffen om het certificaat te behalen. Natuurlijk wordt, net als op de rest van het complex, de koeling op milieuvriendelijke wijze verzorgd, elektriciteit en gas groen ingekocht en zijn waar mogelijk groene daken aangebracht. Want op Atlas ArenA wordt altijd naar duurzame oplossingen gezocht, zoals energiezuinige verlichting met daglichtafhankelijke regeling waardoor de hoeveelheid kunstlicht wordt afgestemd op de lichtbehoefte en lichthinder wordt geminimaliseerd.

Andere voorbeelden zijn het installeren van 14 extra oplaadpunten voor elektrische auto’s en het plaatsen van speciaal sanitair waardoor het waterverbruik is verlaagd. Dit verbruik van water, maar ook dat van energie, wordt regelmatig gecommuniceerd wat het milieubewustzijn vergroot. En dat is nog maar een greep uit de vele specifieke maatregelen, want voor Atlas ArenA is duurzaamheid een belangrijk overkoepelend thema.

Bij de aankoop stond het kantorencomplex van in totaal circa 76.500 m2 vrijwel geheel leeg. Volgens velen was sloop de enige zinvolle oplossing, maar bewust is gekozen voor herontwikkeling en verbreding van functies. Niet afbreken, maar letterlijk verduurzamen. Een aanpak die past in de huidige veranderende marktomstandigheden.

Inmiddels heeft Atlas ArenA dankzij deze verduurzaming en herontwikkeling een sprankelend tweede leven gekregen. Het hotel, de vele functionaliteiten en services en de parkachtige omgeving, geven de 4.500 werknemers die Atlas ArenA Amsterdam dagelijks bevolken, het gevoel te werken op een campus van internationale allure.

Het is een aantrekkelijk thuis voor een mix van aansprekende (inter)nationale huurders. Alle denkbare functies komen er samen dankzij de vele voorzieningen, zoals het trendy horecapaviljoen Absolute Taste, ‘crossfit’ sportschool Absolute Workout, bedrijfsrestaurant Absolute Break, kinderdagverblijf Absolute Kids by Compananny en de mogelijkheid tot tal van personal convenience services.

Ook de hoogwaardige kantoorruimte, uitstekende bereikbaarheid zowel per auto als openbaar vervoer en ruime parkeernorm maken Atlas ArenA Amsterdam tot een gewilde vestigingslocatie. Atlas ArenA is uitgegroeid tot een van de meest gewaardeerde locaties in Amsterdam en het bloeiende centrumgebied van Amsterdam Zuidoost.

Courtyard by Marriott hotel
De formule Courtyard by Marriott heeft al meer dan 1.000 hotels in 35 landen. Zij onderscheiden zich met name door uitstekende voorzieningen voor de zakelijke reiziger. Het hotel op Atlas ArenA Amsterdam is circa 8.950 m² groot en bestaat uit 175 kamers. De ruime horecafaciliteiten van het hotel, vier grote vergaderzalen en twee boardrooms zijn een aanwinst voor de gebruikers en bezoekers van Atlas ArenA Amsterdam.

BREEAM-NL
BREEAM-NL is de door DGBC ontwikkelde Nederlandse versie van het internationale BREEAM Keurmerk. Met dit keurmerk worden (bestaande) gebouwen, gebieden en infrastructuur gecertificeerd.

BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen. De methode omvat verschillende keurmerken; BREEAM-NL Nieuwbouw, In-Use en Gebiedsontwikkeling.